2024. május 14. - Bonifác

Barcelonai varázslat

Fennállása óta soha nem kapott még öt gólt az első félidőben az Atlético Madrid - írta vasárnap a Marca az FC Barcelona otthonában rendezett szombat esti spanyol futballbajnokin végül is 6-1-re veszítő fővárosiak kudarcát értékelve.
2008. október 5. vasárnap 09:14 - Hírextra
A legnépszerűbb spanyol sportnapilap internetes oldalán a negatív rekord elérése kapcsán megemlítette, hogy az eddigi klubmélypont négy gól volt, amit a nyitó 45 perc alatt kapott az Atlético, éppenséggel 40 évvel ezelőtt.

Az új bajnokságnak jócskán megerősített csapattal és nagy reményekkel nekivágó madridiak a Camp Nou Stadionban tulajdonképpen nem háromnegyed óra alatt szenvedtek KO-vereséget, erre elegendő volt jóval kevesebb idő is a pazar napot kifogó katalán élgárdának, amely nyolc perc alatt elhúzott 3-0-ra, és a 28. percben már 5-1 állt az eredményjelzőn.

A Barcelona játékosai egymást felülmúlva parádéztak, a kameruni Samuel Eto,o kétszer is betalált, először az argentin varázsló, Lionel Messi buktatásáért megítélt büntetőből, majd egy káprázatos szóló végén, amikor mindenkit kicselezett, úgy lőtt az Atlético kapujába. De Messi szabadrúgásgólja is maga volt a tökély: a francia hálóőr, Gregory Coupet még csak rendezgette a sorfalat, amikor a dél-amerikai klasszis villámgyorsan a hálóba küldte a labdát.

A második félidőben már visszább vett az iramból a Barca, de a 75 ezres tömeg még ekkor is több látványos akciónak lehetett szemtanúja. Így annak, amikor nagyszerű összjáték végén az Eto,o cseréjeként pályára lépett francia sztár, Thierry Henry kapásból lőtt gólt, hatodszor is vastapsra ragadtatva a nagyérdeműt.

"Öt lövés a kapura és öt gól az első 18 percben, négy itt, egy ott. Mint amikor a gyerekek az iskolai szünetben játszadoznak, oly játszi könnyedséggel bánt el a Barca az Atleticóval" - jellemezte a Marca a 6. forduló szombat éjszakába nyúló rangadóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását