2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sorozatgyilkos akart lenni

Húsz év börtönt kapott az az ausztrál fiatal, aki arról fantáziált, hogy sorozatgyilkos lesz, és leszúrta barátját.
2008. október 5. vasárnap 09:22 - Hírextra
John McKenzie egy vadászkéssel sebesítette halálra 26 éves barátját, akit a nyakán és a mellkasán szúrt meg még 2006. december 1-jén Ausztráliában.

A most ítéletet hozó bíróság 20 év börtönbüntetésre ítélte a 22 éves gyilkost, akiről a tárgyalás során kiderült: több éven keresztül arról álmodozott, hogy sorozatgyilkosként válik ismertté.

Az ügyészek kézzel írt, a gyilkos szemetesében talált feljegyzéseket mutattak be a bíróságon, amelyekben az állt, hogy Ausztrália-szerte szeretett volna gyilkolni. Kiderült az is, hogy lakása erőszakos filmek DVD-ivel volt tele, gyilkosokról olvasott könyveket, és a mosdójában több példányt is tartott a True Crime nevű bűnügyi magazinból.

A huszonéves fiatal az ominózus napon egy buliba ment, ahol megfogott egy vadászkést, és azt mondta: "Meg kell védenem magam". Ezzel elrohant barátja, Todd Laslie Laver lakására, ahol megkéselte a fiút.

Állítólag a gyilkosság előtt nem sokkal John McKenzie egy hírhedt amerikai sorozatgyilkosról, Jeffrey Dahmerről nézett filmet, a jegyzeteiben pedig beszámolt arról is, hogy korábban már az anyját is megpróbálta megölni.
Forrás: Inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását