2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vége a nyomozásnak Kálmán László adataival kapcsolatban

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Fővárosi Főügyészség abban az ügyben, amely arra adott volna választ, hogyan kerültek az Országos Választási Bizottságnál (OVB) korábban népszavazási kezdeményezést tett Kálmán László nyelvész személyes a
2008. október 4. szombat 06:40 - Hírextra
A nyelvész magánszemélyként a Fidesz által kezdeményezett témákban - a vizit, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése -, de ellenkező értelemben adott be népszavazási kezdeményezést. Elektronikus formában tett beadványát később sajtótájékoztatón ismertette a Fidesz, és - bár kilétét nem fedte fel - a Hír Tv a lakásán kereste fel. Utóbb az OVB fideszes delegáltja, Bordás Vilmos maga ismerte el: ő továbbította pártjának Kálmán László adatait, bár tagadta, hogy a Hír Tv is tőle tudta meg a nyelvész címét - olvasható a lapban.

Kálmán László az ügyészségnek válaszul küldött panaszában rávilágít, hogy a döntés végkövetkeztetése ellentmondó. Az ügyészség arra hivatkozott, hogy az OVB hitelesítését követően Kálmán személyes adatai amúgy is nyilvánossá váltak volna. Csakhogy azok még előbb kiszivárogtak, mielőtt az OVB döntött volna, ráadásul a lakcím és a foglakozás még ekkor sem nyilvános adat. Az elutasító határozat arra is hivatkozott, hogy Kálmán maga is a nyilvánossághoz fordult, ám ezt már csak azután tette meg, hogy a Hír Tv felkereste - áll a Népszavában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását