2024. május 18. - Erik, Alexandra

Útelzárás a körforgalomért

Hozzávetőleg negyven autó részvételével félpályás útelzáró demonstrációt tartottak szombat délután a Pest megyei Maglód közelében a 31-es és a 3111-es út kereszteződésének közelében; a résztvevők arra akarták felhívni a figyelmet, hogy itt elengedhetetlen
2008. október 4. szombat 16:30 - Hírextra
Szvetics József elmondta, hogy a Budapest-Jászberény, illetve a Maglód-Gyömrő út kereszteződésében túlságosan komplikált a forgalom, emiatt az elmúlt évben csaknem 70 baleset fordult elő, közülük több is halálos tragédiával végződött. Éppen ezért az erre járók már hosszabb ideje azt szeretnék elérni, hogy itt a közútkezelő kht. egy körforgalmi rendszert építsen ki, eddig azonban erre nem került sor, ezért a mostani demonstráció - tette hozzá.

A helyzetet nehezíti, hogy az M0-ás körgyűrű északi szakaszának átadása nyomán itt tovább erősödik a forgalom, naponta dugók alakulnak ki, s mindez tovább növeli a balesetveszélyt. A demonstráció szervezője azt is elmondta, hogy a helyi önkormányzat kész lenne átvenni az út tulajdoni jogát, s így akár a maga hatáskörében is megoldaná a körforgalmi rendszer kiépítését.

A rendőri biztosítással lezajlott félpályás útlezárás következtében az út mindkét irányában akadozott a forgalom, hosszú sorokban araszoltak az autók. Rendbontásra nem került sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását