2024. március 29. - Auguszta

Tűz a cigány önkormányzat irodájában

Tűz volt a cigány kisebbségi önkormányzat irodájában a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon szombaton kora este, az önkormányzat helyi elnöke Lázi Attila egyértelműen gyújtogatásra gyanakszik, és politikai indítékot sejt az eset mögött.
2008. október 4. szombat 19:51 - Hírextra
Az iroda ablakát valaki, vagy valakik betörték, és valamilyen gyúlékony anyagot bedobtak amitől iratok, berendezési tárgyak gyulladtak meg - mondta a kisebbségi önkormányzat elnöke.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mintegy 2 négyzetméternyi területen égtek papírok, berendezési tárgyak, az ózdi tűzoltók hamar megfékezték a lángokat.

Lázi Attila szerint feltehetően politikai indíték lehet az ügy mögött. Mint mondta, ő MSZP-s, többször bírálta a Fideszt, a Magyar Gárdát, ugyanakkor közvetlen fenyegetést nem kaptak - ismerte be.

Gaskó Bertalan a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy feltehetően szándékos gyújtogatás történt, az ózdi rendőrkapitányság közveszély-okozás miatt indított eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását