2024. május 17. - Paszkál

700 millióval több a külügyminisztériumnak

Az eredeti tervezethez képest kevesebb pénzből, az ideinél azonban még így is 700 millió forinttal többől gazdálkodhat jövőre a Külügyminisztérium, ha a parlament elfogadja a költségvetés átdolgozott tervezetét.
2008. október 27. hétfő 19:53 - Hírextra
Az új tervezet szerint jövőre összesen 46 milliárd forint juthat a költségvetésből a Külügyminisztériumnak, az első változat szerint ez az összeg mintegy 47 milliárd volt. Az első tervezet 50,8 milliárdos kiadással számolt, a második 49,9 milliárdos költséget vetít előre a külügyi tárcánál - derül ki a büdzsé átdolgozott tervezetéből.

A Külügyminisztérium központi irányítására jövőre mintegy 7,6 milliárdot költhetnek majd. A külképviseletek 600 millióval kevesebbet kaphatnak, mint az eredeti terv szerint.

Az első tervezethez képest csökkentették a kormányfői és az államfői protokollra előirányzott kiadásokat. Így mind a két főméltóság mintegy 330 millió forintot költhet majd protokolláris célokra, az eredetileg tervezett 410 millió helyett.

Változatlan összeg, 300 millió forint fordítható majd nemzetközi fejlesztésre, s humanitárius segítségnyújtásra is ugyanúgy 30 milliót terveznek, mint az idén.

Az afganisztáni magyar újjáépítési csoport esetében továbbra is félmilliárd forint marad az előirányzat a nemzetközi fejlesztési együttműködés keretében.

A külügyi kommunikációra továbbra is 120 milliót irányoz elő a büdzsé második tervezete.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását