2024. május 3. - Tímea, Irma

O. J. Simpson bűnös

Bűnösnek találta egy Las Vegas-i esküdtszék fegyveres rablásban és emberrablásban, valamint több más erőszakos bűncselekményben O. J. Simpson egykori amerikaifutball-sztárt.
2008. október 4. szombat 10:44 - Hírextra
A büntetést december 5-én szabja ki a bíróság. A 61 éves Simpson akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. Elmarasztalták 54 éves vádlott-társát Clarence Stewartot is.

Az esküdtek, akik maratoni, 12 órányi tanácskozás után hozták meg döntésüket, a vádiratban szereplő összes vádpontban elmarasztalták mindkét vádlottat.

Simpsont és Stewartot már a tárgyalóteremben őrizetbe vették és megbilincselve elvezették, a büntetés kihirdetéséig nem helyezik őket szabadlábra.

A pert azért indították, mert 2007. szeptember 13-án az egykori sportoló öt társával együtt betört egy Las Vegas-i szálloda szobájába, és az ott lakó emléktárgy-kereskedőktől fegyverrel a kezükben több ezer dollár értékű sporttrófeák átadását követelték. Simpson mindvégig azt állította, hogy tőle ellopott emléktárgyakat akart visszaszerezni, s hogy nem társai nem használtak fegyvert.

A négy másik férfi már a per elején bűnösnek vallotta magát és vádalkut kötött a bírósággal, így Simpson perében a továbbiakban tanúként vettek részt. Egyikük tanúvallomásában azt mondta: Simpson kérte arra, hogy hozzon magával fegyvert.
Simpson ügyvédje azt mondta: védencét kihasználták, hírnevére alapozva anyagi haszonra akartak szert tenni, és a rendőrök között is volt, aki jó alkalmat látott arra, hogy "elkapja" és "bosszút álljon rajta", amiért tizenhárom évvel korábban felmentették egy kettős gyilkosság ügyében.

A szállodai találkozót egy sporttrófeákkal kereskedő férfi, Thomas Riccio szervezte. Riccio titokban videóra rögzítette a szállodai szobában történteket, és állítása szerint a szalagért 210 ezer dollárt kapott a sajtótól.

1995-ben Simpsont azzal vádolták, hogy 1994-ben meggyilkolta volt feleségét, Nicole Brown Simpsont és annak barátját, Ronald Goldmant. Egy polgári bíróság a felmentő ítélet mellett arra kötelezte később Simpsont, hogy fizessen 33,5 millió dollárt a meggyilkoltak örököseinek. Simpson mind a mai napig nem fizette még ki teljesen a megítélt összeget.

A mostani, második perben az ügyészség el akarta kerülni, hogy az esküdtek döntését befolyásolja az előző eljárás, így az esküdtszéket a szokásosnál nagyobb körből, 500 jelöltből választották ki. Simpson ügyvédje azonban azt állította, hogy a válogatáskor feltett kérdésekre adott válaszokból ítélve a testület tagjait mégis befolyásolhatta védence korábbi gyilkossági pere.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását