2024. május 17. - Paszkál

Középosztálybeliek az ukránok

A kijevi Razumkov Központ felmérése szerint a megkérdezett ukránok valamivel több mint fele vallotta magát a középosztályhoz tartozónak, jóllehet az intézet sokkal alacsonyabbra taksálja a középosztálybeliek valós arányát Ukrajnában.
2008. október 4. szombat 15:10 - Hírextra
A közvélemény-kutató intézetnek arra a kérdésére, hogy a társadalom feltételesen megadott három szociális osztálya közül melyikhez sorolja magát, a válaszadók 50,7 százaléka a középosztályt jelölte meg, 1,7 százalék a felső, 31 százalék pedig az alsó osztályhoz tartozónak vallotta magát, míg 16,6 százalék nem tudott dönteni a kérdésben - írta pénteken az UNIAN hírügynökség.

A központ szakemberei szerint a szokásos pszichológiai és vagyoni ismérvek szerint jelenleg az ukránoknak csak a 17,6 százaléka tekinthető középosztálybelinek, a közéleti aktivitás alapján pedig mindössze 2,6 százalékuk.

Arra a kérdésre, hogy aktív társadalmi tevékenységet folytat-e, a megkérdezettek 11,6 százaléka adott igenlő, 76,2 százaléka pedig nemleges választ, míg 12,2 százalék nem nyilatkozott.

Az Ukrajna egész területére kiterjedő reprezentatív felmérést a Razumkov Központ június 19. és 25 között végezte 2014 felnőtt korú személy megkérdezésével
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását