2024. május 4. - Mónika, Flórián

Sólyom László támogatja a Tarka Magyart

Sólyom László egyetért a Tarka Magyar!, pártpolitikától független, civil szervezetek kezdeményezte demonstráció célkitűzéseivel. A köztársasági elnök az Összefogás az Erőszak Ellen Mozgalom ügyvivőjének írt levelét szombaton közölték a rendezvény honlapjá
2008. október 4. szombat 15:03 - Hírextra
Sólyom László ebben úgy fogalmaz: meggyőződése, hogy tartós és megnyugtató megoldást csak a hosszú távra tekintő és hiteles politikai fellépés adhat. Ennek olyannyira kívánatos kialakításában a civil szerveződések akciói komoly segítséget jelentenek. Ez utóbbiakban mutatkozik meg igazán a szólásszabadság, az egyesülési és a gyülekezési jog jelentősége.

Hozzáfűzi: "Tavaly szeptemberben országgyűlési beszédben, majd a nemzeti és kisebbségi jogok országgyűlési biztosának írt decemberi levelemben is leszögeztem, hogy a radikális jobboldal eszméi és tettei elfogadhatatlanok és veszélyesek".

Mivel a radikális jobboldal ideológiává és programmá teszi az emberek közötti megkülönböztetést, szemben áll az emberi méltóság alapeszméjével - hangsúlyozza levelében a köztársasági elnök, megjegyezve, hogy ezt társadalmi problémaként kell kezelni, együtt a nemcsak a jobboldalon jelenlévő előítéletességgel, intoleranciával.

Sólyom László üdvözli, hogy a demonstráció ugyancsak fellép a rendőri erőszak, és a falvakban kialakult helyzet ellen, ami a közrend felbomlása és az önbíráskodás felé tart. "Az ilyen jelenségekkel kötelességünk szembeszegezni saját értékrendünket. Egyetlen jóakaratú ember sem tűrheti az emberi méltóság megsértését, és egyenlő méltóságunk megkérdőjelezését. Ki kell fejeznünk tehát szolidaritásunkat" - áll a levélben.

A Magyar Antifasiszta Liga (MAL) ezzel szemben visszavonta támogatását. Az MTI-vel szombaton azt közölte a szervezet, hogy a Tarka Magyar demonstrációt megelőző történéseket áttekintve és elemezve jutott erre a döntésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását