2022. december 1. - Elza

A kormányzat informatikai stratégiájáról tárgyaltak

Az MSZP Innovációs és Informatikai Tagozata támogatja a kormány informatikai stratégiáját és az abban foglalt teendőkről széleskörű társadalmi és szakmai egyeztetést, lehetőleg ötpárti konszenzus kialakítását tartja szükségesnek - mondta Baja Ferenc infor
2008. október 4. szombat 16:55 - Hírextra
"Azt javasoljuk az MSZP országgyűlési frakciójának, hogy szavazatával támogassa az e-befogadás kérdéseivel foglalkozó eseti bizottság létrehozását" - mondta.

Hozzáfűzte: a tagozat az európai sztenderdekkel mérhető teljesítmény alapján szükségesnek tartja az információs társadalom további fejlesztését, mivel Magyarország az internet- és számítógép-ellátottság terén továbbra is az európai mezőny alsó harmadában tartózkodik.

"A szélessávú internet-hozzáférésben az utóbbi évek fejlődést mutatnak, ám lemaradásunk nem csökken az európai uniós országok átlagához képest" - ismertette a kormánybiztos pártja informatikai tagozatának állásfoglalását.

Elmondta: a tagozat javasolja a kormányzatnak, a szakmai közvélemény bevonásával szervezzen vitát arról, hogy hazánkban mi legyen a minimális elvárás a szélessávú szolgáltatásokkal szemben, illetve az össztársadalmi innováció szempontjából mi az ár és teljesítmény arányának optimuma a szélessávú fejlesztésben.

A tagozat azt javasolja, hogy országos, a piaci versenyt nem korlátozó, egyetemes szélessávú szolgáltatást alakítsanak ki 2 megabit/secundum (Mb/s) letöltési és 1 Mb/s feltöltési elvárt minimális sávszélességgel, havonként háromezer forint elvárt maximális szolgáltatási árral, legalább 95 százalékos rendelkezésre állással.

A szolgáltatás fejleszthetőségéhez a tagozat olyan országos optikai hálózat létrehozását is javasolja, amely maradéktalanul eléri a még ellátatlan településeket is.

A tagozat támogatja továbbá az elektronikus közszolgáltatásokról, valamint a hivatalos iratok elektronikus kézbesítéséről szóló törvények megalkotását, a közigazgatási eljárásról és szolgáltatásról szóló törvény korszerűsítését is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását