2024. május 16. - Mózes, Botond

Tolvajbandák harcának tüzébe került a bevásárlóközpont

"Üzleti ellentétek" húzódnak az egyik budapesti, Kerepesi úti bevásárlóközpontot ért korábbi bombafenyegetések hátterében: a valótlan tartalmú telefonhívások alkalmi lopásokat elkövető csoportok rivalizálásába kívántak beavatkozni - olvasható a Budapesti
2008. október 3. péntek 20:38 - Hírextra
A rendőrségi honlapon közzétett kommünikében az áll, hogy a nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsítottak 2008 májusa óta több alkalommal tettek valótlan tartalmú bejelentést, amelyben azt közölték, egy Kerepesi úti bevásárlóközpont épületében bombát helyeztek el, és azt fel fogják robbantani.

A BRFK VIII. kerületi kapitánysága több rendbeli közveszéllyel fenyegetés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást négy budapesti lakos ellen.

A gyanúsítottakat - olvasható a rendőrség tájékoztatásában - az motiválta, hogy ellentétes érdekű, alkalmi lopásokat elkövető csoportok egymás "területén" és "munkaidejében" ne követhessenek el kisebb súlyú lopásokat.

Az egyik gyanúsított kihallgatása során elismerte, hogy társával szeptember 6-án a rendőrség központi segélyhívó telefonszámán bejelentést tett, amely szerint a Kerepesi úti bevásárlóközpontban bomba fog robbanni.

Vallomásában előadta azt is, hogy magát és családját alkalmi lopásokból tartja el. Ennek kapcsán került ellentétbe egy másik gyanúsítottal és az ő baráti körével, akik - szerinte - szintén lopásokból élnek, és ezeket ugyanazokban a bevásárlóközpontokban követik el, mint ők.
Elmondása szerint az egyik személy, akivel ellentétbe került, több alkalommal tett valótlan tartalmú, bombával fenyegető bejelentést több fővárosi bevásárlóközpontra vonatkozóan azért, hogy az ő "akcióikat" meghiúsítsa.

Ez a személy tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését - írta a rendőrség.A Kerepesi úti Arena Plaza bevásárlóközpontot a többi közt május 20-án és június 8-án is ki kellett üríteni bombariadó miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását