2024. május 11. - Ferenc

Összehívnák a költségvetési bizottságot

Az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezték ellenzéki képviselők a tavalyi zárszámadás tervezettnél 450 milliárd forinttal kisebb hiánya ügyében - jelentette be péntek Budapesten sajtótájékoztatón B
2008. október 3. péntek 12:07 - Hírextra
A jövő hét közepén esedékes tanácskozáson a pénzügyminisztert az Állami Számvevőszék és a Központi Statisztikai Hivatal képviselőjét hallgatnák meg - mondta el az ellenzéki politikus, aki szerint "önmagában jó hír is lehetne", hogy a tervezettnél kisebb lett a büdzsé tavalyi hiánya, csakhogy a különbözet "hiányzik az elszámolásból".

Balsai István - aki a sajtótájékoztatón "szűnni nem akaró hazudozásról és trükközésről" beszélt -, megjegyezte: a különbözet csaknem kétszerese annak a 250 milliárdos elvonásnak, ami miatt a működőképesség határára jutottak a kórházak.

A Fidesz szerdán jelentette be, hogy a házbizottság másnapi ülésén kezdeményezi: függesszék fel a tavalyi zárszámadás parlamenti tárgyalását az eset miatt.

Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön úgy nyilatkozott: a Fidesz szerint felvetődik a gyanúja annak, hogy a szocialisták az előre hozott választásokra "spájzolták" a summát. Daróczi Dávid kormányszóvivő erre úgy reagált: a kormány minden forinttal elszámolt a zárszámadásban, pénz hiánytalanul megvan, csak a statisztikai módszerek változtak az Európai Unióban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását