2024. május 3. - Tímea, Irma

Informális találkozó a budapesti

Informális védelmi miniszteri találkozó lesz a jövő heti budapesti NATO-tanácskozás; az észak-atlanti szövetség védelmi miniszterei évente két alkalommal informális, egyszer pedig hivatalos ülés formájában találkoznak.
2008. október 3. péntek 20:15 - Hírextra
Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta, hogy a hivatalos védelmi miniszteri találkozót mindig a brüsszeli NATO-központban rendezik, míg az informális találkozóknak más-más tagország ad otthont.

A szóvivő ismertetése szerint az informális találkozókon vitatják meg az aktuális témákat, a résztvevőknek azonban nem kell konszenzust kialakítaniuk. Ezek döntés-előkészítő ülések, a miniszterek véleményeket, javaslatokat hallgatnak meg.

A hivatalos védelmi miniszteri ülést, amelyen döntéseket hoznak, mindig júniusban tartják Brüsszelben. Ezt megelőzően az első negyedévben, illetve az év utolsó negyedévében tartják az informális üléseket, amelyeknek mindig más tagország ad helyet.A következő két informális találkozót Lengyelországban, majd Szlovákiában rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását