2024. május 9. - Gergely

Hetente egymilliárdot keres Harry Potter "mamája"

Hetente 3 millió fontot, vagyis csaknem egymilliárd forintot keres Joanne K. Rowling, a Harry Potter-sorozat szerzője, aki ezzel minden idők messze legjobban fizetett írója.
2008. október 3. péntek 12:32 - Hírextra
A legnagyobb brit tömeglap, a The Sun - a szupergazdagok világára szakosodott nemzetközi magazin, a Forbes adatait idézve - pénteken azt írta: a 43 éves Rowling többet keres, mint az utána következő kilenc legnagyobb jövedelmű szerző együtt.

A példátlan sikerű Potter-regényfolyamból eddig 375 millió kötet fogyott világszerte, de a legnagyobb pénzforrást valószínűleg a sorozathoz kötődő legkülönfélébb árucikkek, és mindenekelőtt a könyvek alapján forgatott filmek jelentik: ez utóbbiak jegyértékesítési bevétele már meghaladta a 2 milliárd fontot.

J.K. Rowling már eddigi vagyonával is irodalmi világrekorder. A The Sunday Times által a brit pénzarisztokrácia felső ezréről évente összeállított lista idei kiadása az írónő vagyonát 560 millió fontra (170 milliárd forintra) becsülte a tavalyi 545 millió font után.

Ezzel ő a leggazdagabb brit nő, egyben a világon az első olyan író, aki műveiből dollármilliárdos lett, vagyona ugyanis hozzávetőleg egymilliárd dollárnak felel meg.

Rowling a 90-es évek elején még heti 70 fontos tanácsi segélyből, munkanélküliként tengődött egy edinburgh-i szociális bérlakásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását