2024. május 16. - Mózes, Botond

Büntetnék a rémhírterjesztést

Még a jelenlegi országgyűlési ülésszakban törvényt hoznak Dél-Koreában az online rémhírterjesztők ellen - jelentette be a kormánypárt pénteken. A szigorú lépés kapcsolatba hozható azzal, hogy öngyilkosságot követett el egy bálványozott dél-korai színésznő
2008. október 3. péntek 12:27 - Hírextra
Csoi Dzsin Szil (Choi Jin-sil) két évtizede volt a dél-koreai főműsoridős tévésorozatok, mozifilmek és reklámok sztárja. A "nemzet színésznőjeként" ünnepelt negyvenesztendős dívát csütörtök reggel találta meg a rendőrség a fürdőszobájában, ahol egy műanyag zsinórral akasztotta fel magát.

Búcsúlevelet nem hagyott, de SMS-ben arra kérte egy munkatársát, hogy "bármi történik, vigyázzon a gyerekeire, és mondja meg nekik, hogy sajnálja."

A színésznő édesanyja elmondta, hogy Csoi szerda éjjel ittas állapotban ment haza, és zokogva tagadta a róla terjesztett pletykákat, majd bement a fürdőszobába, ahol az anyja másnap reggel talált rá holtan.

A hatóságok szerint a négy évvel ezelőtti válása óta amúgy is depresszióval küzdő nőt, aki gyógyszeres kezelés alatt állt, súlyosan megviselte, hogy rosszindulatú netes pletykák az ő terhére rótták egy közelmúltban öngyilkosságot elkövetett színész halálát.

Ahn Dzse Hvan (Ahn Jae-hwan) feje fölött nagy adósságai miatt csaptak össze a hullámok, s a világhálón azt híresztelték, Csoi nagyobb összeget adott neki kölcsön, mikor az üzlete csődbe ment. A férfit hitelezői kergették egy hónapja a végső kétségbeesésbe - közölték az ügyben nyomozó illetékesek.

Csoi rendőrségi vizsgálatot kért maga ellen, hogy tisztázza magát a szerinte alaptalanul terjesztett internetes vádak alól, ám nem tisztázták időben a nevét, holott közben már letartóztatták egy biztonsági cég munkatársát Ahn öngyilkosságával kapcsolatban.

A rendőrségi vizsgálat azóta megalapozatlannak nyilvánította a színésznő ellen a neten elterjedt vádakat.

A hatóságok öngyilkossági hullámtól tartanak, mert alig 24 órával Csoi halála után egy 55 éves és egy 30 éves nőt találtak holtan, akik kísértetiesen hasonló körülmények között végeztek magukkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását