2024. május 19. - Ivó, Milán

Hatalmas drogfogás Szekszárdon

Összesen 12.500 ecstasy tabletta forgalomba kerülését akadályozta meg az Europol segítségével a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK); a kábítószer értéke mintegy húszmillió forint - közölte a rendőrség pénteken Szeksz
2008. október 3. péntek 13:12 - Hírextra
Először 2008. augusztus 20-án az Európai Unió egy másik országában 10 ezer, majd szeptember 30-án Magyarországon, az M1-es autópályán 2.500 ecstasy tablettát foglaltak le a rendőrök - mondta a sajtótájékoztatón Váradi Csaba, az NNI dél-dunántúli vezetője.

A külföldi akciót az NNI és a TMRFK információi alapján az Europol közreműködésével hajtották végre, a kábítószert egy magyar állampolgárnál találták, aki ellen külföldön folytatnak eljárást.
A konkrét helyszínről Váradi Csaba a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott tájékoztatást. Azt azonban elmondta: a 2500 tablettát, valamint csekély mennyiségű marihuánát egy 24 éves, Baranya megyei férfi gépkocsijában találták meg elrejtve, s azokat információik szerint Tolna megyében kívánták értékesíteni. "Ez a csoport azonban nem csak Tolna megyét, hanem Baranyát és a fővárost is kiszolgálta volna" - tette hozzá.

A gépkocsi vezetője ellen az NNI kábítószerrel való visszaélés miatt folytat eljárást, az ügyben eddig kilenc embert hallgattak ki, közülük heten gyanúsítottak - közölte az NNI régiós vezetője.
Kérdésre válaszolva azt is elmondta: a lefoglalt kábítószer jó minőségű, értéke mintegy 20 millió forint. Nagy tételben egy ecstasy tabletta ára 50 eurocent és 1 euró között van, a diszkókban azonban ezeket 1500 és 2500 forint közti áron értékesítik.

Váradi Csaba szerint annak, hogy az utóbbi időben több a drogfogás, a hatékonyabb együttműködés mellett az is oka, hogy a kábítószer-lefoglalások űrt generálnak a piacon, ahová sokan próbálnak betörni. Az új szereplők azonban óvatlanabbak, mint a korábbi szervezetek, így nagyobb az esély arra, hogy a rendőrség elfogja őket.

Molnár Gábor, a TMRFK felderítő osztályának vezetője hozzátette: az országhatár megnyitása óta Tolnában is érzékelhetően megnőtt a kábítószerek mennyisége. "A hírszerző stratégiánk a megelőzésre irányul, ezúttal sikerült megakadályozni, hogy jelentős mennyiségű kábítószer eljusson a fogyasztókhoz" - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását