2024. május 5. - Györgyi

Előzetesben a csaló

A rendőrség őrizetbe vette, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte azt a 43 éves újlétai férfit, aki nem létező számlaszám, illetve hamis bélyegzőlenyomatok felhasználásával cégektől csalt ki nagy összegű pénzt - közölte Sóvágó Sándor rendőr al
2008. október 3. péntek 19:30 - Hírextra
Elmondása szerint a férfit eddig három rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, de ez a szám várhatóan tovább fog bővülni, mint ahogy az okozott kár értéke is, amely jelenleg meghaladja a 17 millió forintot.

A rendőrség ugyanis további 16 sértettet hallgat meg az ügyben - tette hozzá.A férfi által elkövetett cselekményekre úgy derült fény, hogy az egyik bankban megjelent egy kft. vezetője, s ellenőrizte a cégüktől 1 millió 300 ezer forint értékben faxon megrendelt húsáru árának kiegyenlítését igazoló, átutalási megbízáson szereplő számlaszámot.

Kiderült, hogy a számlaszám nem valós, s a bank haladéktalanul feljelentést tett a rendőrségen. A rendőröknek nem volt ismeretlen a módszer, már két cég hasonló ügyben tett feljelentést, s abban is nyomoztak a rendőrök.

A bejelentést követően a rendőrség felvette a kapcsolatot a cég vezetőjével, s a megrendelés teljesítésének idején a cég telephelyén már a rendőrök várták az áruért érkezőket.

Utóbbiakról a helyszínen kiderült, hogy aznap telefonon kaptak megbízást egy Tóth Miklós néven bemutatkozó személytől, amely szerint az árut vegyék fel a telephelyen, s egy Debrecenhez közeli csárdáig kell szállítani.

Az áru kiszállításakor az ott váró 55 és 24 éves férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták meg, majd személyleírás alapján - három körözési parancs után - sikerült elfogni a 43 éves újlétai megbízót.

Kiderült, hogy utóbbi hol Sós Lajos, hol Nagy Zsolt, hol Tóth Miklós nevet és lopott iratokat használt a bűncselekmények elkövetéséhez.A sértettek, akiktől a pénzt ilyenformán kicsalta, hajdúböszörményi, debreceni, derecskei, csólyospálosi, nyékládházi, hajdószoboszlói, gyulai, budapesti, esztergomi és nyíregyházi cégek, illetve magánvállalkozók. A legkisebb kár 90 ezer forint, a legnagyobb 3,6 millió forint volt.

A rendőrség az ügyben tovább folytatja a vizsgálatot, s várhatóan a sértettek száma és a kicsalt pénz összege is növekedni fog - hangozott el a rendőrségi sajtótájékoztatón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását