2024. május 14. - Bonifác

Civil programok buknak Afganisztánban

Nagyobb erőfeszítéseket kell tennie az afgán kormánynak azért, hogy sikeresek legyenek a katonai és civil programok Afganisztánban - mondta Göncz Kinga külügyminiszter pénteken Budapesten.
2008. október 3. péntek 17:31 - Hírextra
Az afgán kormánynak további erőfeszítéseket kell tennie, a helyi körülményekhez igazítania a magyar programokat, kiterjesztenie fennhatóságát az egész országra, de tudjuk, hogy ez időbe telik - mondta a miniszter a Külügyminisztérium Afganisztánról szóló fotókiállításának megnyitóján.

Magyarország nemcsak katonákkal, de civil programokkal is jelen van a közép-ázsiai országban. Az afganisztáni szerepvállalás akkor lehet sikeres, ha ezek a katonai és civil programok összekapcsolódnak. Magyarországnak hosszú ideig feladatai lesznek Afganisztánban - tette hozzá.
A Külügyminisztériumban pénteken megnyílt tárlaton az MTI fotósa, Koszticsák Szilárd Afganisztánban készült képeiből látható válogatás.

A képek bemutatják az afgán mindennapok mellett az ország egyik legnagyobb menekülttáborának életét és a magyar támogatással épített téglagyár munkáját is.

Az Észak-Afganisztánban található Baglán tartományi újjáépítési csoportot 2006 óta vezeti Magyarország. A magyar tartományi újjáépítési csoport utat, törpe vízierőműveket, emellett iskolákat és egészségügyi központokat létesít, illetve állít helyre.

 A magyar minisztériumok finanszíroztak egészségügyiközpont-építést, rendőrképzést és állategészségügyi programokat is.

A közép-ázsiai országban magyar civil szervezetek is jelen vannak: a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Baptista Szeretetszolgálat több projektet indított az elmúlt években.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását