2024. április 29. - Péter

Az MDF nyitoptt

Az MDF nyitott az SZDSZ által az adatgyűjtési ügyben kezdeményezetett vizsgálóbizottság ügyében - erről Dávid Ibolya, az ellenzéki párt elnöke pénteken az MTV Nap-kelte című műsorában beszélt.
2008. október 3. péntek 09:04 - Hírextra
Dávid Ibolya közölte, nem fognak ellene szavazni, ha az SZDSZ beterjeszti javaslatát. Mint mondta, a vizsgálóbizottság ugyan soha nem veszi át az igazságszolgáltatás szerepét, de rávilágíthat a politikai felelősségre.

Az SZDSZ csütörtökön nyújtotta be az adatgyűjtési ügyben a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményező javaslatát.

A testületnek az előterjesztés szerint 32 kérdésre kell választ adnia az alakuló ülésétől számított 180 napig tartó megbízatása alatt.

A kezdeményező Gulyás József javaslatát azzal indokolta, hogy nem lehet tisztán látni az állampolgárok személyes adatainak biztonságát, valamint egyes állami szerveket, közszereplőket érintő információszerzési, más néven árnyék-titkosszolgálati botrány kiterjedését illetően.

Az MSZP csütörtökön támogatásáról biztosította a bizottság létrehozását, a Fidesz és a KDNP pedig azt közölte, hogy később alakítja ki álláspontját a javaslatról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását