2024. április 28. - Valéria

A Blikk hamisított, nem az ellenőrök

A rendőrségi vizsgálat bebizonyította, hogy nem hamisították meg a fényképek dátumát a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél (BÖP), a nyomozást így bűncselekmény hiányában lezárták - közölte a parkolási társaság pénteken az MTI-vel.
2008. október 3. péntek 17:01 - Hírextra
"A feljelentést megelőzően több médiumban jelentek meg valótlan állítások a BÖP Kft.-vel kapcsolatosan" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amely külön is kitér a Blikk két júliusi cikkére is, felidézve, hogy azokban a cég egy korábbi dolgozója úgy nyilatkozott: vezetői utasításra a pótdíjazás során készült fényképfelvételeken kétszáz esetben meg kellett hamisítania a dátumot, s hogy állítása szerint a parkolási cég így több ízben is hamisított felvételek alapján hajtott be pótdíjakat.

Mint írták, a rendőrségi nyomozás során kiderült: a cégnél használt számítógépes rendszer nem tesz lehetővé a sajtóban emlegetettekhez hasonló csalásokat. Megállapították, hogy az ellenőrök által használt kézi számítógépekről a cég központi szerverére feltöltött fényképeket csak megtekinteni lehet, de átírni és manipulálni nem.

A közlés szerint a rendőrség a beszerzett bizonyítékok alapján "tényállási elem hiányában" a magánokirat-hamisítást nem, de a Blikk valótlan állításai miatt a rágalmazás tényét megállapította.
A rendőrség a szükséges eljárás lefolytatásához megküldte az ügyben keletkezett iratokat a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak - hívta fel a figyelmet a parkolási társaság közleménye, emlékeztetve arra, hogy a nyomozást a cég ügyvezető igazgatójának feljelentése alapján rendelték el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását