2024. április 27. - Zita

10 kicsi Halott Nadrág – videóval

Október 3-a van, a sok függetlenségi ünnep forgatagából kitűnik a mai dátum, a német egység napja. Pontosan 18 évvel ezelőtt egyesült az NDK és az NSZK. A nagy napra a Die Toten Hosen zenekar dalával emlékezünk.
2008. október 3. péntek 13:03 - paulson
Pénteken nem mennénk bele hossza történelmi fejtegetésekbe, úgyhogy egyből rá is térnénk a mai zenei hátteret biztosító „Halott Nadrágokra”, azaz a Toten Hosen nevet büszkén viselő német együttesre. Amúgy az elnevezés nem mentes némi öniróniától sem, hiszen átvitt értelemben a „toten hose” unalmast, élettelent is jelent. Ebben az esetben bizton állíthatjuk, hogy a nomen est omen bölcsesség nem fedi a valóságot. A csapat több mint 25 éves múltra tekint vissza, az igazi áttörés azonban körülbelül két évtizeddel ezelőtt érkezett el számukra.

A csapatnak szinte védjegyévé vált, és valószínűleg évtizedek óta töretlen népszerűségükben is komoly szerepet játszott, hogy szövegeikben nem féltek a kényesebb politikai és társadalmi témákat feldolgozni, elzenélni saját hitvallásukat. Ugyanakkor hülyeségért sem kellett a szomszédba menniük. Elég csak arra az esetre gondolni, mikor Die Roten Rosen (Vörös Rózsák) néven léptek fel, saját maguk előzenekaraként.

Düsseldorf egyik leghangulatosabb exporttermékétől a pénteki bulihoz alapozónak a "Zehn kleine Jägermeister" (Tíz kicsi vadászmester) című dalt választottuk. Már csak azért is, mert a klipje kiváló bizonyíték arra, hogy nem kell mindig a „zenekar a színpadon zenél tomboló tömeg előtt” vagy bármi hasonló sablonra építve forgatni.




Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását