2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem épülhet elkerülő a 86-os úton

Elutasította a közlekedési minisztérium azokat a kérelmeket, amelyekben Zala megyei települések a 86-os út elkerülő szakaszának megépítését szorgalmazták; a tárca álláspontja szerint a forgalom nagysága nem indokolja elkerülő út megépítését - írta csütört
2008. október 2. csütörtök 09:48 - Hírextra
Az elkerülő út építését a növekvő forgalom és a településen élők biztonsága miatt még 2004 áprilisában kezdeményezte Zalabaksa. Az idén két szomszédos település, Kálócfa és Kozmadombja önkormányzatával egyeztetve külön-külön adták be kérelmüket. A szakminisztérium a források szűkösségére hivatkozva mindhárom település kérelmét elutasította - nyilatkozta az újságnak Pácsonyi Imre, Zalabaksa polgármestere.

A tárca hálózati infrastruktúra főosztályának indoklása szerint a 86-os út Zala megyei szakasza a többi főútvonalhoz képest a nagy teherforgalom ellenére sem túlterhelt. A forgalom egésze nem kritikus; a burkolat állapota és az út kiépítése igényel beavatkozást - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását