2024. április 29. - Péter

Nagyszülők és unokák kedvezményes belépői

Jelentős kedvezményekkel várja a nyugdíjasokat októberben és novemberben a Fővárosi Állat- és Növénykert, sőt kevesebbért mehetnek be a velük érkező unokák is. A pedagógusok pedig ezután díjmentesen kereshetik fel a városligeti intézményt.
2008. október 2. csütörtök 09:27 - Hírextra
A nyugdíjasoknak szóló kedvezményes időszakot évről évre azért szervezi meg az állatkert, hogy azok is megnézzék a városligeti intézmény látnivalóit, akik máskor ezt esetleg nem tehetik meg.
Az akció ideje alatt, azaz októberben és novemberben a szokásos nyugdíjasjegy árának egyharmadáért, azaz 400 forintért látogathatják az állatkertet a nyugdíjasok. Kedvezményt kapnak a velük érkező unokák is, akik 1190 forint helyett 800 forintért mehetnek be - tudatta az állatkert.

További akcióban részesülnek a nyugdíjasok a Barlang étteremben, kedvező időjárás esetén pedig az elektromos kisvonat, az "elektrovili" 10 és 13 óra között díjmentesen viszi körbe őket a kertben.

Minden korábbinál nagyobb kedvezményt kapnak a pedagógusok is szerdától: az érvényes pedagógusigazolvánnyal érkezők díjmentesen látogathatják a városligeti intézményt. Csupán egy nulla forintos regisztrációs jegyet kell váltaniuk, és kitölteniük a hozzá tartozó űrlapot.

Nemcsak a kedvezményekért érdemes azonban felkeresni az állatkertet, hanem a napokban soron következő számos érdekes program miatt is.

Október 3-án, pénteken az Állatok Világnapjához kapcsolódó programokkal várják a látogatókat. A szokásos állatkerti látnivalókon kívül délelőtt 10 órától az élővilág titkaival ismerkedhetnek az érdeklődők. A Japánkertnél a Magyar Madártani Egyesület, a Vízparti Élet Házánál a Varangy Akciócsoport szakemberei mutatják be a madarak, illetve a kétéltűek világát. A Szavannakifutó sarkánál az állatkert zoopedagógusai készülnek sok-sok érdekességgel. Az Akváriumnál kézművessátor, a Majomháznál pedig ismeretterjesztő könyvek bemutatója lesz. Az állatkert munkatársai több állomásból álló akadályversenyt is szerveznek erre a napra.

Vasárnap kerül sor a hagyományos Nevelőszülők Napjára, amelyet azoknak az állatkerti nevelőszülőknek hirdet meg a városligeti intézmény alapítványa, akik a kert valamelyik lakóját jelképesen örökbe fogadták. A 11 órakor kezdődő rendezvény legérdekesebb része, a "szülői értekezlet", amelyen az örökbefogadóknak az állatgondozók árulnak el titkokat az örökbe fogadottak mindennapjairól.

Fél háromkor különleges jegesmedve-bemutatóra kerül sor: Vitus és Lady, a két jegesmedve ugyanis ekkor kapja meg egy házaspár által felajánlott speciális, jegesmedvebiztos labdát. Fél négytől pedig a Barlangteremben a tavaly januárban világra jött orrszarvúborjú születésének történetét bemutató természetfilmet láthatnak az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását