2024. április 27. - Zita

Programok augusztus 20-ára

Budapesten három helyszínen, a Kossuth téren, a Hősök terén és az Andrássy úton várják augusztus 20-án egész napos programmal az ünnepelni, illetve szórakozni vágyókat - mondta a kormányszóvivő pénteki tájékoztatóján.
2008. július 25. péntek 17:25 - Hírextra
Budai Bernadett kiemelte: az államalapítás ünnepén a hagyományos programok között a kenyérfesztivál, a tisztavatás és természetesen a tűzijáték is szerepel.

A közjogi méltóságok részvételével augusztus 20-án fél 9-kor lesz a zászlófelvonás a Kossuth téren, 10 órától pedig a Hősök terén tartják a tisztavatást. A tisztavatás részeként a honvédség repülői és helikopterei kötelékben repülnek át a tér felett. Ezt megelőzően katonazenekarok és mazsorettek vonulnak fel az Andrássy úton.

A Kossuth téren 10 órakor kezdődik és este 9-ig tart a Szent István király udvara elnevezésű rendezvény, ugyanitt tartják a kenyérfesztivált, az Andrássy úton pedig születésnapi kerékfesztivált rendeznek a kerékpárosoknak.

A tűzijáték este 9-kor kezdődik a Duna Petőfi-híd és Margit-híd közé eső szakaszán. Budai Bernadett elmondta: az olimpiai ötkarika is megjelenik az égen, a pekingi olimpián részt vevő magyar sportolók előtti tisztelgésképpen. A tűzijátékot színpadi táncos programok kísérik majd.

A szóvivő beszámolt arról, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően idén is egy operatív törzs követi nyomon az ünnep előkészületeit, illetve a programok lebonyolítását. Egy kérdésre válaszolva közölte: az operatív törzs vezetője a jogszabály alapján az igazságügyi és rendészeti tárca államtitkára.

A testület már meghozott döntése szerint a Petőfi és a Margit-híd közötti szakaszon a tűzijáték alatt csak azok a hajók tartózkodhatnak, amelyek fix kikötési pontokkal rendelkeznek. Budai Bernadett kitért arra, hogy a pályázaton győztes, tűzijátékot rendező cégnek egy biztonsági tervet is be kellett mutatnia.

Szintén kérdésre válaszolva a szóvivő megismételte, hogy az augusztus 20-iki állami ünnepségek nettó költsége 241,6 millió forint. Tavaly ez nettó 251 millió forint volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását