2024. május 12. - Pongrác

Holdingban a debreceni egészségügy

Debrecen önkormányzata a korábban a hajdú-bihari önkormányzattal közösen létrehozott Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt.-be vitte a tulajdonában lévő két egészségügyi cégét; az apportálásról csütörtökön határozott a város fideszes többségű közgyűlése.
2008. október 2. csütörtök 18:10 - Hírextra
Kósa Lajos polgármester a ciklus egyik legfontosabb döntésének nevezte a határozatot, amelynek eredményeként - ahogy fogalmazott - a Dunától keletre a legnagyobb betegforgalmú intézmény jön létre.

A megyei önkormányzat a Kenézy Kórházat működtető két cégét, a város az alapellátást és a szakellátást biztosító két cégét vitte ugyanis a közösen alapított holdingba.

Ezzel a korábbi 50-50 százalékos tulajdonosi arány 27,9-72,1 százalékra módosult, amit úgy állítanak vissza, hogy a város jövőre és az azt követő esztendőben összesen 888 millió forint értékben vásárol részvényeket a megyei önkormányzattól.

A debreceni közgyűlés szocialista, illetve szabad demokrata frakcióinak képviselői éppen ezt kifogásolták. Szerintük ugyanis ezzel forrást vonnak ki az egészségügyből, az összeg pedig a megye anyagi megsegítését szolgálja.

Kósa Lajos és a közgyűlésen résztvevő Rácz Róbert, a hajdú-bihari közgyűlés fideszes elnöke ezzel szemben azt mondta, nem vonnak ki pénzt, s a Kenézy Kórház területén megépítik az egységes járóbeteg-szakellátó intézményt.

Hosszú vita után a közgyűlés fideszes többsége mind az apportálással, mind a részvényvásárlással kapcsolatos határozati javaslatot elfogadta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását