2024. április 18. - Andrea, Ilma

Egy év múlva döntenek a 2016-os olimpia helyszínéről

Kereken egy esztendő múlva, 2009. október 2-án dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság arról, hogy mely város rendezheti a 2016-os nyári ötkarikás játékokat.
2008. október 2. csütörtök 15:20 - Hírextra
A koppenhágai szavazás előtt a négy érintett - Rio de Janeiro, Madrid, Chicago és Tokió - lázas, izgalmas és minden bizonnyal kimerítő kampányra készülhet fel. Jövő februárig kell elküldeni a minden részletre kiterjedő pályázati anyagot, majd a városokba ellátogat a NOB értékelő bizottsága. A NOB egy hónappal a döntés előtt kapja kézhez a bizottsági összegző jelentést.

Minden kandidáló jelezte: a biztonságos financiális alapok miatt nem érinti őket a jelenlegi nemzetközi pénzügyi válság. Ezt egyébként a négy jelentkező közül a legnagyobb, globális banki háttérrel büszkélkedő Tokió kandidáló bizottságának vezetője is megerősítette.

Chicago pályázati anyagát nem befolyásolja, hogy az Egyesült Államok novemberben elnököt választ, ha csak az nem, hogy az egyik aspiráns, Barack Obama politikai élete nagyban kötődik a Szeles Városhoz. Chicagóban az olimpiai falu beruházásának részletei még nem teljesen tisztázottak.

Madrid - amely már bukott el kandidálást - a korábbinál tömörebb és szerkesztettebb anyagot kíván beadni. A tavalyi Pánamerikai Játékok sikeres megrendezésén megerősödött Rio - a Reuters minősítése szerint - szentimentálisan hangsúlyozza, hogy az első dél-amerikai rendező kíván lenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását