2024. április 20. - Tivadar

Mozgáskorlátozott mentési gyakorlat

Mozgássérültek és segítséggel élők mentését gyakorolta a tűzoltóság és a mentőszolgálat egy figyelemfelhívó demonstráció keretében csütörtökön Budapesten.
2008. október 2. csütörtök 15:23 - Hírextra
A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete épületénél tartott gyakorlaton a bejelentés szerint tűz üt ki, a tűzoltóknak és a mentőknek pedig azonnal ki kell üríteniük a földszintes épületet, ahol mozgáskorlátozottak és segítséggel élők dolgoznak.

Czövek László, az akciót szervező Helló Rádió - amely elsősorban a segítséggel élőknek szól - programvezetője elmondta: azért van szükség ilyen gyakorlatokra, mert a mozgáskorlátozottak közül egyre többen térnek vissza a munkaerőpiacra és mind a munkáltatóknak, mind pedig a tűzoltóknak fel kell készülniük az ő mentésükre is.

A gyakorlat Czövek László értékelése szerint jól sikerült, ugyanakkor tapasztalható volt némi bizonytalanság és megilletődöttség a tűzoltók részéről.

Jambrik Rudolf, a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság tűzoltási csoportvezetője összességében nagyon jó minősítést adott, ugyanakkor elmondta azt is, hogy voltak kommunikációs problémáik.

Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője, aki maga is részt vett a mentésben, az MTI-nek azt mondta: nehezítő körülmény volt, hogy mozgáskorlátozottakat kellett kimenekíteni, mert ehhez több tűzoltóra van szükség, ezért nagyobb erőkkel kell kivonulni.

A mentés során arra is gondolni kell, hogy a kerekes székkel, vagy járókerettel hogyan tudnak közlekedni az épületben - tette hozzá a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását