2024. május 12. - Pongrác

A BKV még várja az ombudsmani jeletést

A BKV megvizsgálja az ombudman vizsgálati jelentését és javaslatait, egyelőre azonban ezeket írásban nem kapta meg - erről csütörtökön tájékoztatta a cég az MTI-t.
2008. október 2. csütörtök 13:56 - Hírextra
A társaság közleményében kiemelte, hogy minden esetben a vonatkozó törvények szerint jár el. Amint megkapja a jelentést és a javaslatokat, megvizsgálja azokat, az eredményről pedig a későbbiekben részletesen tájékoztatja az ombudsmant és a nyilvánosságot.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hivatalból, illetve állampolgári panaszok alapján indított vizsgálatot, amelynek eredményét szerdán hozta nyilvánosságra. Szabó Máté megállapította: a BKV jegyellenőreinek stílusa gyakran sérti az emberek méltóságát, és visszásságok vannak a cég jegyértékesítési és pótdíjazási gyakorlatában is.

Az ombudsman arra is kitért, hogy az utazók csak késve kapnak választ kérdéseikre, és abban sem tükröződik vissza az elfogulatlan, korrekt vizsgálat lefolytatása, így sérül a tisztességes eljáráshoz való jog.

Bírálta továbbá a pótdíjazási rendszert: a vizsgálat szerint a BKV minden esetben behajtja a pótdíjat az utasoktól, de jegyvásárlásra nem nyílik mindenhol lehetőség. "Az ellenőrök pótdíjazási gyakorlata sérti a jogbiztonságot és a tisztességes eljáráshoz való jogot" - írta Szabó Máté.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását