2024. április 19. - Emma

Nincs megegyezés

A női bajnokság nyitónapján 11 óráig nem született megállapodás, így a hivatásos játékvezetők nélkül rajtol el délután a kosárlabda NB I 2008/2009-es idénye.
2008. október 1. szerda 15:41 - Hírextra
Valovics István, a sípmesterek megbízott képviselője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mivel a határidő lejártáig nem oldódott meg a helyzet, valamint nem kapták meg legfőbb követelésükre, a biztonságra vonatkozó írásos garanciákat sem, ezért továbbra sem vállalják az élvonalbeli mérkőzések levezetését.

Berényi János, a szövetség (MKOSZ) elnöke csalódottan fogadta a döntést, kiemelve: irreálisnak tartotta a bírók anyagi követelését, a biztonsági kérdések vonatkozásában ugyanakkor teljességgel megalapozottnak ítélte a felvetéseket.

"A kialakult helyzetért a felelősség elsősorban a női liga azon csapatait terheli, amelyek nem küldték el a kért írásos garanciát. A szövetség csak azt teheti, hogy megpróbálja pótjátékvezetők, a szövetségi apparátus munkatársai, illetve megegyezéses alapon az érintett csapatok edzői, másodedzői bevonásával a mérkőzések lebonyolítását biztosítani" - olvasható az MKOSZ-vezető állásfoglalásában.

A szövetség hétfőn 20 százalékos díjemelésről határozott, amelyet a játékvezetők - akik az első osztályban 80 százalékos növekedést követeltek - nem fogadtak el. Az MKOSZ reakciójában közölte, hogy nem kíván változtatni a két nappal ezelőtti döntésén.

A bírók szeptember közepén léptek "sztrájkba", amely alatt szükség-játékvezetők működtek közre a másodosztályú bajnokságban, illetve ahol erre nem volt mód, ott a két csapat edzője vezette le a találkozókat.

Az NB I női alapszakasza délután kezdődik meg hat mérkőzéssel, a férfiak idénye október közepén rajtol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását