2024. május 5. - Györgyi

Milliárdoa forráskivonás a debreceni egészségügyből

Az MSZP debreceni vezetői szerint csaknem egymilliárd forintot vonnak ki a város egészségügyi ellátórendszeréből, ha a közgyűlés elfogadja az egészségügyi holding tervezett befolyásolási, illetve tulajdonosi arányát. Zsiros Zsolt városi pártelnök, az MSZP
2008. október 1. szerda 18:05 - Hírextra
A Debrecenben ellenzékben lévő szocialista politikusok emlékeztettek rá, hogy a város már korábban döntött szétszórtan elhelyezkedő járóbeteg-ellátó ingatlanjai értékesítéséről azzal, hogy a befolyt összegből korszerű, járóbeteg-ellátó központot épít.

A debreceni, illetve a hajdú-bihari önkormányzat által létrehozott egészségügyi holdingba viszont nem kerülnek be az ingatlanok, csupán az alapellátást, illetve a Kenézy Kórházat működtető cégek egy adott értéken, ami hátrányos a városnak - tette hozzá Zsiros Zsolt.

Rámutatott: az így kialakított 27,9-72,1 százalékos város-megye befolyásolási arány elfogadhatatlan, mivel Debrecen az 528 millió forintos eredménytartalékkal rendelkező kht.-t, míg a megye a súlyosan veszteséges és forráshiányos Kenézy Kórház Kht.-t viszi a holdingba.

"Meggyőződésem, hogy már most, az alakításkor 50-50 százalékos tulajdonosi, illetve befolyásolási arány lenne a helyes" - mondta hozzátéve: a szocialisták nem tudják támogatni azt, hogy a befolyásolási arány 50-50 százalékra történő kiigazítása miatt Debrecen városa 888 millió forintot fizessen a hajdú-bihari önkormányzatnak.

Zsiros Zsolt és Szatmári Károly szerint ez a tervezett lépés Debrecen egészségügyi ellátást biztosító ingatlan vagyonának megközelítő értéke, amit így nem az ellátás színvonalának javítására, az új járóbeteg-ellátó központ építésére, hanem a befolyás megszerzésére fordítanának.

A szocialisták egyszerűen a megyei önkormányzat anyagi megsegítésének nevezték az egyaránt fideszes városi és megyei vezetés tervezett lépését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását