2024. április 27. - Zita

Interaktív kiállítás a reformáció hónapjában

Az Október a reformáció hónapja programsorozathoz idén országos interaktív Biblia-kiállítás is tartozik. A reformációra való emlékezés része ebben az évben a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) megalakulásának 65. évfordulója - mondta Budapes
2008. október 1. szerda 20:06 - Hírextra
A reformáció hónapjának programjai között szerepel ökumenikus missziós nap és a Művészetek Palotájában tartandó zenei fesztivál is - sorolta a sajtótájékoztatón a főtitkár.

A Bibliával a mindennapokban elnevezésű programsorozaton több városban bemutatandó interaktív kiállításon pódiumra emelik a Bibliát, köré pedig két oldalt az Isten útja az emberhez és az ember útja Istenhez elnevezésű tárlatokon festményeket, fotókat, grafikákat tekinthetnek meg az érdeklődők és belehallgathatnak bibliai tárgyú zeneművekbe - erről a kiállítás szervezője, Bölcsföldi András beszélt.
Elmondása szerint a kiállítás azt is bemutatja, hogyan terjedt el a Biblia az emberiség körében.

A MEÖT elnöke, D. Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök beszédében kiemelte: az ökumenikus intézmény "komoly missziós, evangelizációs munkát végez"; ennek egyik eredményeként értékelte, hogy kezdeményezésükre évente ortodox napokat tartanak. Mint mondta, ez hozzájárult ahhoz, hogy a magyarországi ortodox felekezetek közeledjenek egymáshoz.
A MEÖT-nek tíz tagegyháza van, a református, az evangélikus, az unitárius, a metodista, a baptista, valamint a magyarországi ortodox egyházak. Feladataik közé tartozik egyebek mellett a kapcsolattartás az egyházi világszervezetekkel és a külföldi egyházakkal és az evangélizációs munka.
A MEÖT főtitkára a tájékoztatón megemlítette, hogy a szervezet szeretne szorosabb együttműködést kialakítani Magyar Katolikus Egyházzal, amely megfigyelőként vesz részt rendezvényein.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását