2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Csőszerelők ügyességi versenye

Csőszerelők versenyeznek szerdától két napon át Zalakaroson, hogy elméletben és gyakorlatban is bemutassák, az ország vízi közmű cégei közül hol dolgoznak a legjobb szakemberek.
2008. október 1. szerda 13:44 - Hírextra
A szerdán kezdődött versenyen 33 vízműves társaság háromfős csapatai ügyeskednek tollal, szerszámmal, de megszólalásukkal is.

A megmérettetést megelőző sajtótájékoztatón Árnyos József, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke azt mondta, a versengésnek nem csak az a célja, hogy kiderüljön, ki tud a leggyorsabban felcsavarozni egy szerelvényt a cső végére. A feladat bonyolultabb, mert az elméleti felkészülést vizsgáló teszt után csütörtökön kell a gyakorlati munkát elvégezni, nehezítve azzal, hogy közben egy éppen arra járó "átlagfogyasztónak" a kérdéseire is válaszolni kell.

A csőszerelők versenyét zsűrielnökként vezető Várszegi Csaba fel is sorolta, hogy minden csapatnak egy-egy teljes vízbekötést kell elvégeznie, a szerelvénynek tartalmaznia kell a vízórát, a zárakat és a könyököket, azután pedig nyomáspróbának is kiteszik a végterméket. A szakembereknek tervezniük is kell, de ha túlzottan sok anyagot használnak el, lepontozzák őket.

Miután a vízművesszakma számára egyre inkább fontos a fogyasztókkal való bánásmód, a szerelőknek a zsűri által hozzájuk küldött, kíváncsiskodó "ügyféllel" is párbeszédet kell folytatniuk. Ebben a feladatban a kapcsolatteremtést, ügyfélkezelést pontozzák a bírák.

Árnyos József szerint több okból is fontos lehet a kívülállóknak is a víziközműves-szakma versenye. Egyrészt a minőségi munkát leshetik el egymástól a résztvevők, másrészt a leggyakoribb vizsgálatnak alávetett élelmiszert, a csapvizet is népszerűsítik. Hamisított vagy illegálisan előállított csapvíz nem létezik, ráadásul literenként csak századannyiba kerül, mint a kereskedelemben kapható palackozott vizek - összegezte a szakmai szövetség elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását