2024. április 30. - Katalin, Kitti

Brüsszelben népszerűsödik Pécs

Két napon át Brüsszelben népszerűsítik Pécs városát, amely 2010-ben Európa egyik kulturális fővárosa lesz - közölte a kezdeményező, Harangozó Gábor szocialista európai parlamenti képviselő szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. október 1. szerda 11:45 - Hírextra
A képviselő elmondta: az október 7-én kezdődő programokra egyebek mellett azért van szükség, mert Pécset még nem ismerik kellően Brüsszelben - ellentétben például egy másik 2010-es kulturális fővárossal, Isztambullal.

Harangozó Gábor hozzátette: horvát fellépők is lesznek a rendezvényen, hiszen Pécs a pályázatában azt vállalta, hogy a várostól délre fekvő területek kultúráját is bemutatja.

A brüsszeli Jourdan téren felállított rendezvénysátorban koncertekkel, filmvetítésekkel, kiállításokkal népszerűsítik majd a dél-dunántúli régiót, Pécset és magát a kulturális főváros projektet.

Mészáros András, a pécsi Európa Kulturális Fővárosa program főigazgatója a sajtótájékoztatón arról is szólt, hogy a pécsi projektek megvalósítása sokkal jobban áll, mint ahogyan az a sajtóban megjelenik.

Megjegyezte, októberben a baranyai megyeszékhely harmadszor mutatja meg magát Brüsszelben: először a projekt állásáról adtak tájékoztatást, később pedig Zsolnay-kiállítást rendeztek és fellépett a Pécsi Balett.

Pécs a németországi Essennel és a törökországi Isztambullal együtt lesz Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását