2024. május 11. - Ferenc

A pilóták nem engedték fel a képviselőket a fedélzetre

Felfüggesztette két pilótáját a Thai International légitársaság, mivel nem engedték meg több parlamenti képviselőnek, hogy felszálljanak két szerdai belföldi járatra.
2008. október 8. szerda 21:27 - Hírextra
A keddi bangkoki véres zavargások annyira felbőszítették a thaiföldi nemzeti légitársaság két pilótáját, hogy megtiltották a parlamenti képviselőknek, hogy a gép fedélzetére lépjenek.Farida Szulajman, a kormányzó Nép Hatalma Párthoz (NHP) tartozó parlamenti képviselőnő két társával reggel 6-kor szállt volna fel a Khonkeanba induló menetrend szerinti jártara. Csakkri Pongsziri kapitány, miután tudomást szerzett kilétükről, megtiltotta számukra a beszállást, mondván a Thai International nem lát szívesen NHP-hoz tartozó képviselőket.

Néhány órával később egy másik járat indulásakor történt hasonló esemény: a földi személyzet értesített két indulásra váró honatyát, hogy a kapitány nem engedi nekik a beszállást, mivel egy zsarnok szolgálatában állnak.

A Thai először igyekezett védelmébe venni az önbíráskodó dolgozókat arra hivatkozva, hogy bármikor jogában áll a kapitánynak eldönteni, kit enged az általa irányított repülőgép fedélzetére, főleg ha a többi utas biztonságát látja veszélyeztetve. Márpedig ezekben az esetekben nem volt kizárható, hogy ellenzéki érzelmű utasok megtámadják a repülőn tartózkodó képviselőket.

Később azonban a légitársaság elnökhelyettese egy sajtókonferencián bocsánatot kért az incidensekért, s közölte, vizsgálat indult annak kiderítésére, jogszerű volt-e a pilóták viselkedése, illetve vétettek-e a szakmai etikai szabályok ellen. A két kapitányt a vizsgálat idejére felfüggesztették. A társaság ugyanakkor utasította személyzetét a hasonló akcióktól való tartózkodásra.

Az ellenzéki Népszövetség a Demokráciáért augusztus 26-a óta folyamatosan demonstrál az NHP által vezetett koalíciós kormány ellen. Kedd reggel a tüntetők megakadályozták a kormánytagokat és képviselőket a parlamentbe jutásban. A kivezényelt rohamrendőrök könnygázzal igyekeztek a tömeget feloszlatni, aminek hatására véres összetűzés alakult ki. Ketten életüket veszítették, 358-an pedig megsérültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását