2021. január 27. - Angelika

A "halálstadion" is színhely lenne a 2014-es foci vb-n

A 2014-es labdarúgó-vb házigazdája, Brazília a leendő futballcsúcs egyik színhelyeként a hét ember haláláról elhíresült salvadori stadiont is ajánlja a nemzetközi szövetségnek, a FIFA-nak.
2008. október 1. szerda 11:38 - Hírextra
Nevezetesen Bahía állam jelentkezett be azzal a szándékkal, hogy szívesen otthont adna a hat év múlva esedékes világbajnoki meccseknek abban a létesítményben, amelyet a tavaly őszi tragédia után korszerűsítenek, gyakorlatilag teljesen újjáépítve azt.

A Fonte Nova Stadionban november 25-én mintegy 60 ezer néző előtt zajlott a harmadosztályú Bahía-Vila Nova összecsapás, amikor leszakadt egy lelátó, sokakat maga alá temetve. A szerencsétlenségben heten meghaltak, és legalább negyvenen szenvedtek kisebb-nagyobb sérüléseket. Az arénát a katasztrófa után az illetékesek rögtön bezáratták, sőt bejelentették, hogy le is bontják.

Mostanra azonban változott a helyzet: Bahía kormányzata bejelentette, hogy a múlt század 50-es éveiben megépült stadiont mégsem rombolják le, hanem - mintegy 105 millió dollárnyit áldozva a terv megvalósítására - teljesen modernizálják, s tökéletesen biztonságossá teszik, hogy bekerülhessenek vele a leendő vb-színhelyek közé.

Jelenleg túljelentkezés van, mivel 18 város verseng azért, hogy gazdája lehessen mérkőzéseknek a 2014-es brazíliai világbajnokságon. A majdani tornán 10, esetleg 12 település egy-egy stadionjában rendezik meg az összecsapásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását