2024. május 17. - Paszkál

Pálinkás tárgyal

A budapesti Tudományos Világfórum (WSF) előkészítéséről folytatott megbeszélést Párizsban Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke Macuura Koicsiróval, az UNESCO főigazgatójával - tájékoztatta az MTI-t az UNESCO magyar nagykövetsége.
2008. szeptember 30. kedd 10:48 - Hírextra
A rangos eseményre negyedik alkalommal kerül sor novemberben a magyar fővárosban.
A főigazgató megerősítette Pálinkás Józsefnek, hogy továbbra is támogatja a tudományos társadalom számára rendkívüli jelentőséggel bíró eseményt, és személyes jelenlétével ad hangsúlyt a Fórumnak.

A "Tudás és Jövő" témájában tartandó rendezvényen a résztvevők többek között összegzik majd a sorozatot elindító 1999-es Tudományos Világkonferencia óta született eredményeket, valamint a tudomány stratégiai szerepét a XXI. századi globalizáció fényében - olvasható a közleményben.

Pálinkás József jelenlegi és Vizi E. Szilveszter volt MTA-elnök hétfőn Párizsban részt vett az UNESCO tudományos szektorainak tevékenységét elemző konferencián.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását