2024. április 27. - Zita

Új internetes szervezet a gyermekek védelmére

Egy újonnan létrehozott szervezet fog gondoskodni Nagy-Britanniában a gyermekek internetes védelméről, megóvva őket a pornográf, az erőszakos és az öngyilkosság témájával foglalkozó honlapoktól - jelentette be a brit belügyminiszter hétfőn.
2008. szeptember 29. hétfő 13:33 - Hírextra
Jacqui Smith hangsúlyozta: ez az eddigi legátfogóbb, a köz- és a civilszférába tartozó szervezetek közti együttműködés, amely a gyermekek internetes védelmét szolgálja. A Gyermekek Internetes Védelmének Tanácsa (UK Council for Child Internet Safety) célba veszi a káros tartalmú illegális oldalakat, felhívja a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő virtuális veszélyekre, és létrehoz egy viselkedési kódexet a videók és üzenetek megosztására alkalmas honlapok számára. A szervezet az erőszakos játékok ellen is küzdeni fog, valamint támogatja majd a felelősségteljes online reklámokat.

"Eltökéltük: mindent megteszünk annak érdekében, hogy az internet ne jelentsen többé veszélyt gyermekeinkre" - mondta a belügyminiszter a London belvárosában hétfőn bemutatkozó szervezettel kapcsolatban.

A 100 tagot számláló szervezet, amelyhez többek között a Facebook, a Google, a Microsoft és a Vodafone is csatlakozott, közvetlenül Gordon Brown miniszterelnök felügyelete alá tartozik.
Az utóbbi időben többen is kritikával illették a brit kormányt, amiért nem lép fel elég határozottan az erőszakos játékok és internetes oldalak ellen. Tanya Byron pszichológus témába vágó márciusi beszámolójában azt javasolta az illetékes minisztereknek, hogy hozzanak létre egy gyermekvédelmi tanácsot.

A brit kultuszminiszter, Andy Burnham véleménye szerint a szervezet arról fog gondoskodni, hogy "ami nem elfogadott az interneten kívül, az ne legyen elfogadható az interneten belül sem." A szervezet valamennyi tagját tartalmazó lista a www.dcsf.gov.uk/pns/pnattach/20080215/2.html oldalon található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását