2024. május 7. - Gizella

Rendkívűli közgyűlést kell összehívnia az OCÖ-nek

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) rendkívüli közgyűlésének összehívását kezdeményezi az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület (EURIFE), hogy Kolompár Orbán elnök tájékoztassa a grémiumot az ellene és civilszervezete ellen folyó büntetőeljárásokról.
2008. szeptember 29. hétfő 18:40 - Hírextra
Orsós Vendel, az EURIFE elnöke az MTI-nek hétfőn elmondta: az 53 fős testület összehívásának kezdeményezését másfél hete eljuttatták az OCÖ elnökének, hogy rendkívüli testületi ülésen tájékoztassa Kolompár Orbán a képviselőket a sajtóban megjelent büntetőeljárásokról, illetve az OCÖ bizottságainak munkájáról, valamint a megyei intézményhálózat tevékenységéről, de választ eddig nem kaptak.

A rendkívüli közgyűlés összehívását Teleki László, az EURIFE színeiben mandátumot szerzett képviselő, az MSZP országgyűlési képviselője is támogatta. Az Országos Cigány Önkormányzat 53 fős testületébe az EURIFE színeiben három képviselő jutott be a Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) választási szövetséges szervezeteként, amely a testület nagyobbik frakcióját alkotja.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese múlt szerdán közölte az MTI-vel, hogy újabb büntetőeljárás indult jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntett alapos gyanúja miatt Bács-Kiskun megyében négy roma érdekképviseleti szervezet ellen, melyek közül egyiknek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a vezetője. Idén szeptember 10-én egy másik ügyben gyanúsítottként is kihallgatták, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet 13 millió forint állami támogatással nem tud elszámolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását