2024. április 25. - Márk

Pályázzon Japánba

2008. június 2-tól az EU Gateway Program szakmai tanácsadást és iránymutatást nyújt azoknak az európai vállalkozásoknak, amelyek a japán illetve koreai piac felé szeretnének nyitni, illetve lehetőséget kínál a célpiacokon egyhetes üzleti eseményeken való
2008. szeptember 29. hétfő 19:19 - Hírextra
Benita Ferrero-Waldner, az EU külkapcsolatokért és európai szomszédsági politikáért felelős biztosa elmondta: "Az elkövetkezendő hat év során az EU Gateway programja azt a tágabb EU stratégiát kívánja támogatni, amely a japán illetve dél-koreai piacokon való kereskedelmet és befektetést ösztönzi. Remélem, hogy az európai üzleti közösség megragadja az új EU Gateway Program kínálta lehetőségeket és részt vesz az eseményeken."

A hagyományos üzleti kiutazásokkal ellentétben ez a program folyamatos támogatást jelent az európai vállalatok számára a Japán illetve Korea felé való terjeszkedésük során. Az EU Gateway Program résztvevőit hozzáértő és tapasztalt szakemberek csoportja kalauzolja majd a dinamikus piacok üzleti környezetében. Az egyes üzleti események előtt, közben és után is biztosítanak tanácsadást, sőt a potenciális japán és koreai üzleti partnerekkel folytatott tárgyalások során is van erre lehetőség.

A korábbi Gateway to Japan Program (1994-2007) egyértelműen pozitív visszhangot kapott a japán piac megismerésének és a növekvő számú üzleti kapcsolatnak és befektetési lehetőségnek tükrében. A hatékonyság növelése érdekében a programon úgy változtattak, hogy az jobban szolgálja a technológiai és tervező vállalatok érdekeit. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezekben a szektorokban az európai vállalkozások a sikeres japán illetve koreai piacra lépés érdekében szeretnék alaposabban megismerni a szabályozói környezetet és piaci lehetőségeket.

Így a széleskörű felkészítés és tájékoztatás az adott piacok gyakori nehézségeire helyezi a hangsúlyt, pl. engedélyezési eljárások és a termékspecifikációkhoz való alkalmazkodás szükségessége. Az új típusú üzleti rendezvények szintén lehetőséget teremtenek az európai illetve japán és koreai cégek közötti együttműködésre, és a vállalatok elsőkézből szerezhetnek tapasztalatot a Japánban vagy Koreában végzett üzleti tevékenységről.

A program keretében az elkövetkező 6 évben mintegy 30 kiutazást terveznek Japánba és 15-öt Koreába. A kiutazásokra iparáganként kerül sor: 40 európai vállalat látogathat Japánba, míg 30 Koreába. Üzleti rendezvényekre a következő szektorokban kerül sor:

Japán:
– Információ- és energetikai technológia
– Információ- és kommunikációs technológia
– Egészségügy és orvosi műszerek
– Építőipari technológia
– Divatruházat
– Lakáskultúra

Korea:
– Információ- és energetikai technológia
– Egészségügy és orvosi műszerek
– Építőipari technológia

A pályázat módja:
Az új EU Gateway programmal kapcsolatos információ a kampány honlapján található: www.eu-gateway.eu. A tagállamokban a program szervezői nyújtanak a cégeknek részletesebb tájékoztatást a programról illetve az EU Gateway szektor-specifikus eseményeiről.
Forrás: deloitte
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását