2024. április 27. - Zita

Ötpárti egyetértés

Mind az öt parlamenti párt támogatja Jóri András adatvédelmi biztossá választását, Sólyom László köztársasági elnök jelöltjére az MSZP, illetve az ellenzéki Fidesz, KDNP, MDF és SZDSZ frakciója is igennel fog szavazni a hétfői parlamenti titkos szavazáso
2008. szeptember 29. hétfő 14:38 - Hírextra
A Fidesz és a KDNP álláspontját Navracsics Tibor, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője hétfői sajtótájékoztatóján közölte, miután a frakció meghallgatta az ombudsman-jelöltet. Navracsics Tibor elmondta: a meghallgatás során arról is megkérdezték Jóri Andrást, hogy a jelenleg folyó adatgyűjtési ügyben lát-e adatvédelmi problémákat.

Az MDF igennel fog szavazni Jóri András személyéről a hétfői titkos szavazáson - erről Hock Zoltán, a párt elnökhelyettese beszélt az MTI-nek az MDF frakcióülését követően. Mint mondta: pártja egyhangú döntést hozott.

Az SZDSZ közleményben tudatta: az SZDSZ parlamenti frakciója reggeli ülésén meghallgatta az ombudsman-jelöltet, és szakmai felkészültsége alapján alkalmasnak találja a poszt betöltésére; a hétfő délutáni parlamenti szavazáson támogatni fogja őt.

Az MSZP-frakció egyhangúlag támogatja Jóri András megválasztását - mondta Göndör István frakcióvezető-helyettes újságíróknak a képviselőcsoport ülése után.A jelöltet múlt héten hallgatta meg a frakció, és Jóri András szakmailag győzte meg a szocialista képviselőket arról, hogy alkalmas a poszt betöltésére - közölte a politikus.

Göndör István azt mondta, hogy az államfő által jelölt Jóri András hosszú ideje dolgozik az adatvédelem területen, és kellően elkötelezett ezen munka iránt.A frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy nem rendeltek el kötelező szavazást, mert nem voltak ellenérvek a jelölttel szemben, és ezért nem is kért senki felmentést a szavazás alól.

Jóri András 2001 óta ügyvédként praktizál, szakterülete az adatvédelmi-, az informatikai-, a gazdasági- és a társasági jog. Korábban, 1997 és 2000 között az adatvédelmi biztos mellett dolgozott szakértőként. Sólyom László köztársasági elnök június 25-én jelölte az ügyvédet adatvédelmi biztosnak. Személyéről - csakúgy, mint korábban - nem egyeztetett a parlamenti pártokkal.

Az államfő által korábban javasolt jelölteket az Országgyűlés már négy alkalommal leszavazta. A jelölt megválasztásához kétharmados többség kell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását