2024. április 19. - Emma

Haifai Nemzetközi Filmfesztivál

Mundruczó Kornél Delta című filmjét, valamint Alföldi Róbert Nyugalom című alkotását hívták meg a szervezők a 25. Haifai Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. Az október 14-én kezdődő ötnapos filmes seregszemlén a Delta rendezője személyesen is rés
2008. szeptember 29. hétfő 12:10 - Hírextra
A minden évben a zsidó sátras ünnep, a Szukkot alatt tartott fesztiválon Mundruczó Kornél filmjét 17-én és 20-án láthatja a közönség a Rappaport Hallban, míg Alföldi Róbert Nyugalom című alkotását a haifai Cinematheque termében október 14-én és 16-án vetítik.

A Karmel-hegyen zajló, Izrael legrangosabb filmes eseményeként számon tartott fesztiválon a nemzetközi alkotások az Arany Vasmacska nevű díjért versengenek, de elismerést adnak a legjobb elsőfilmes rendezőnek és a legjobb fiatal rendezőnek is. A fesztivált évről évre több érdeklődő keresi fel, a vetítéseken, szakmai beszélgetéseken és más kapcsolódó programokon részt vevő nézők és szakemberek száma megközelíti a 200 ezret.

Mundruczó Kornél filmje idén Cannes-ban elnyerte a világ kritikusait tömörítő nemzetközi szervezet, a FIPRESCI díját, a 39. Magyar Filmszemlén pedig a fődíjat ítélték neki.Az alkotást október 20-án a rendező jelenlétében bemutatják be a Tel Aviv-i magyar nagykövetségen is, ahol a vetítés előtt beszélgetés lesz a rendezővel.

A rendező és Petrányi Viktória producer az izraeli látogatás során a 2009 januárjára tervezett magyar filmnapok kapcsán szakmai megbeszéléseket is folytat. A tervek szerint a fiatal filmes generáció alkotásait felvonultató szemle eredményeképpen szorosabb kapcsolat alakul majd ki a magyar és izraeli alkotók között. A rövid- és játékfilmeket is bemutató magyar filmnapok megrendezéséhez az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Külügyminisztérium, valamint a Balassi Intézet nyújt támogatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását