2024. április 26. - Ervin

A két sztárcsapat jubilálhat

Szentpétervári győzelme esetén a Real Madrid éri el elsőként a 75-ös határt a labdarúgó Bajnokok Ligájában aratott sikerek tekintetében.
2008. szeptember 29. hétfő 14:10 - Hírextra
A jelenlegi sorozatot a fehérorosz BATE Boriszov ellenében 2-0-s sikerrel nyitó spanyol sztárcsapatnak ugyanakkor korántsem lesz könnyű dolga kedden az UEFA Kupa címvédőjével, a Zenittel szemben, már csak azért sem, mert az orosz alakulat meglehetősen erősnek tűnik, ráadásul a hazai környezet vélhetően neki kedvez.

A Real Madrid esélyeit csökkentheti - legalábbis papíron -, hogy nyolc korábbi oroszországi fellépésén csupán egy győzelmet aratott: a Lokomotiv Moszkva ellen nyert 1-0-ra a 2002/2003-as idényben.

A Zenit, amely az első fordulóban 1-0-s vereséget szenvedett Torinóban a Juventustól, szeretné megszerezni első Bajnokok Ligája-gólját, s ha netalántán kettő is összejönne, elérné a százat európai kupafellépésein. Az orosz együttes legutóbbi 21 hazai kontinentális kupamérkőzése közül csupán egyet vesztett el, spanyol csapattal négy alkalommal játszott és egyszer sem kapott ki.
Érdekessége lehet az összecsapásnak, hogy a Szanktpetyerburg edzője a holland Dick Advocaat, miközben a madridiak meghatározó játékosai közül többen honfitársai, így Van Nistelrooy, Van der Vaart vagy Robben.

Bő két órával e találkozó után a Manchester United is eljuthat a 75-ös győzelmi határig, amennyiben sikerrel jár a dán Aalborg vendégeként.

Hasonló magasságokba ugyan nem érhet el a Bayern München, az Olympique Lyon elleni hazai mérkőzése mégis a játéknap egyik kiemelt párharca. A bajorok otthon bukdácsolnak, váratlan vereségeket szenvedtek el, miközben a francia alakulat magabiztosan vezeti a hazai bajnokságot. Ennek fényében nem lenne meglepetés, ha az OL ponttal távozna Münchenből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását