2024. április 27. - Zita

Ingyen Biblia az olimpia alatt

Az olimpia idején a sportolók, rendezők és a turisták is ingyen juthatnak hozzá a teljes Bibliához, amelyből az ötkarikás játékok tiszteletére több tízezer darabbal készült a sanghaji központú Kínai Keresztény Tanács.
2008. július 8. kedd 13:47 - Hírextra
Külön füzetben Máté, Márk, Lukács és János evangéliuma is térítésmentesen lesz elérhető, s ezzel talán sikerül eloszlatni azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a kínai kormány megtiltaná a Biblia bevitelét az olimpiai faluba az augusztusi játékok idején.

 Az angol és kínai kétnyelvű evangéliumokból 50 000 példányt nyomtattak - jelentette be a hét elején a kiadásért felelős Hszü Hsziahong (Xu Xiahong) tiszteletes, hozzátéve, hogy a kiadványok már júniusban elkészültek, amelyeket mostanában juttatnak el az olimpiai sporteseményeknek otthont adó hat kínai városba.

A korábbi olimpiák gyakorlatához hasonlóan az evangéliumokat tartalmazó füzetek általában a templomokban, valamint a pekingi, sanghaji, csingtaoi (Qingdao), senjangi (Shenyang), tiencsini (Tianjin) és csinhuangtaói (Qinhuangdao) olimpiai falukban lesznek hozzáférhetők.

Az evangéliumok borítóján a pekingi olimpia logója látható, ami a tiszteletes szerint azért is rendkívüli, mert eddig még egyetlen vallásos tartalmú kiadványon sem szerepelt az olimpia szimbóluma.

A sportolók szálláshelyén is elérhető kétnyelvű Újszövetségből 30 ezer, a Bibliából pedig 10 ezer kötetet nyomtattak.

Az olimpiai falukban a más vallású hívők számára is külön helységeket alakítottak ki - mondta a Kínai Iszlám Szövetség elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását