2024. május 2. - Zsigmond

Újabb szocialista kérdések a Fidesz-hez az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban

Újabb kérdéseket tett fel az MSZP a Fidesz-nek az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban. Török Zsolt, egri szocialista országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: amióta Demeter Ervin fideszes képviselő "az egri választókörzet
2008. szeptember 28. vasárnap 18:18 - Hírextra
Török Zsolt azt mondta: az MSZP egri taggyűlését március 25-én valaki lehallgatta, másnap délelőtt pedig már egy vágott hanganyag a helyi rádión keresztül nyilvánosságra került. A szocialista politikus emlékeztetett: e miatt egy mentelmi ügy is a parlament előtt van, a taggyűlésen elhangzott beszéd után többen beperelték az egyik szocialista országgyűlési képviselőt.

Lehallgatási botrányok nem voltak jellemzőek erre a kisvárosra, csak amióta Demeter Ervin ott megjelent - állította Török Zsolt.

Van-e Demeter Ervinnek köze az MSZP egri taggyűlésének lehallgatásához? - kérdezte Török Zsolt.
Hozzátette: adott-e Demeter Ervin Heves megyei politikusként (egri választókerületi elnökként) az egri, vagy a megyei közgyűlés tagjainak lehallgatására megbízást; lehetnek-e Heves megyei politikusok is áldozatai a "polgári polipnak"?

Adott-e Demeter Ervin megbízást a HospInvest megfigyelésére? - tette fel a következő kérdést Török Zsolt, aki szerint az egri kórház ügyében is több információ idő előtt került nyilvánosságra.
A szocialista politikus az MSZP korábbi kérdéseit is megismételte "a polgári polip-üggyel, az árnyék-titkosszolgálattal" kapcsolatban.

Többi között azt: miként lehetséges, hogy Demeter Ervin államtitok megszerzésére fogalmaz meg kérdést a köztörvényes bűncselekménnyel gyanúsítható UD Zrt. vezetőinek? Milyen legális eszközzel lehet megtudni Demeter Ervin szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának külföldi utazásaival kapcsolatos információt?

Hányszor jártak az UD Zrt. vezetői a Fidesz székházában és a Polgárok Házában és ezeken a megbeszéléseken kik vettek részt: csak Kövér László és Demeter Ervin, vagy Orbán Viktor is? - sorolta a Fidesz-hez intézett kérdéseket Török Zsolt. Szerinte azt sem tudni, honnan ismerheti Orbán Viktor az UD Zrt. vezetőjét, Horváth Józsefet.

Továbbra is bojkottálja-e Demeter Ervin a nemzetbiztonsági bizottságot, vagy jelenlétével hozzá kíván járulni "e súlyos ügyek tisztázásához", illetve segít-e abban, hogy a KDNP-s Simicskó István "ne falazzon tovább" a botrány fideszes főszereplőinek és bizottsági elnökként hívja össze a testületet - tette fel a kérdést az MSZP-s politikus.

Török Zsolt megismételte: a szocialista frakció az alkotmányügyi és ügyrendi bizottságtól azt kérdezi, meddig akadályozhatja a bizottsági elnök a tényfeltáró munkát, "meddig falazhat a Fidesz egyik tagozatának, a polgári poliptagozatnak?".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását