2024. május 2. - Zsigmond

Megfilmesítik a firenzei szörnyet

Tom Cruise lesz a producere és talán a főszereplője is A firenzei szörny című filmnek, amely az olasz történelem leghíresebb sorozatgyilkosának esetét dolgozza fel.
2008. szeptember 28. vasárnap 12:42 - Hírextra
A rém, akit soha nem sikerült azonosítani, 1968 és 1985 között nyolc kettősgyilkosságot követett el azonos módszerrel: fiatal szerelmespárokat lőtt le és csonkított meg, akik a természetben kerestek maguknak búvóhelyet. Általában újholdkor vagy borús időben és hétvégeken követte el a gyilkosságokat - írta a Corriere della Sera.

A film forgatókönyvét Chris McQuarrie Oscar-díjas írja (Ő a szerzője a Valkyrie forgatókönyvének, amelyben szintén Cruise a főszereplő), annak a könyvnek alapján, amelyet az amerikai krimi nagy alakja, Douglas Preston és Mario Spezi olasz újságíró írt. Spezi a La Nazione című lapot tudósította annak idején a nyomozásról. A két szerző 2000-ben kezdett el a könyvön dolgozni.

A történethez hozzátartozik, hogy Spezit 2006-ban le is tartóztatták egy hamisnak bizonyult tanúvallomás alapján azzal a váddal, hogy félrevezette a nyomozóhatóságot, sőt, még az a gyanú is felmerült, hogy ő a gyilkos. Három hét után azonban a vádat ejtették. A könyv egyébként tíz hétig állt a The New York Times bestsellerlistáján.

Cruise, miután megvásárolta a könyv megfilmesítési jogait, több mint 50 millió dollárt (8,2 milliárd forint) fektet a filmbe. A jogokért Preston és Spezi állítólag fejenként egymillió dollárt (165 millió forint) kapott. Kiszivárgott hírek szerint Cruise a végleges forgatókönyv elkészülte után dönti el, hogy vállal-e szerepet a filmben. Vagy Prestont, vagy Spezit alakítja. Spezi szerint, ha őt választja, még egy színészre lesz szükség, mivel ő harminc éve foglalkozik az üggyel. Al Pacinót tartaná alkalmasnak mai énjének megjelenítésére.

Annak idején a nyomozás során felmerültek különböző nevek, Firenzében élő szárd pásztorok, sátáni szekták, sőt még szabadkőművesek is. Spezi elmondta, hogy a regény egy Carlo nevű, a szárdokhoz tartozó személlyel készített interjúval végződik; véleménye szerint ő "lehet a gyilkos".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását