2024. április 29. - Péter

A Milan-Interre figyel egész Európa

Az olasz labdarúgó bajnokság hétvégi meccsei közül egyértelműen kiemelkedik a milánói városi derbi, amelyen az utóbbi időben magára találó Milan a bajnoki címvédő Intert fogadja.
2008. szeptember 28. vasárnap 07:42 - Hírextra
Meghódítja-e Milánót Jose Mourinho? Ez a kérdés foglalkozatja leginkább Itáliát. A portugál szakvezető természetesen magabiztos a vasárnap esti derbi előtt, de ez nem meglepő.

- A Milan elleni is csak egy meccs lesz a sok közül, de fontos meccs. Bizonyára remek hangulatú rangadót vívunk majd, bízom a fiúkban – mondta szűkszavúan Mourinho, aki azért több kollégája ellenszenvét is kivívta azzal, hogy a szerda esti bajnoki után nem jelent meg a sajtótájékoztatón. Az Internél biztosan nem léphet pályára a derbin a lábát törő Luis Figo és az eltiltott Muntari.

A túloldalon az elmúlt három mérkőzésen két gólt szerző Marco Borriello sérülése okoz némi riadalmat, de mivel olyan sztárok állnak bevetésre készen, mint a derbi-specialista Sevcsenko és az állítólag egyre jobb kondiban lévő Ronaldinho, Carlo Ancelottinak több lehetősége is van a kezdőcsapat összeállítása kapcsán, a tréner egyelőre nem döntött, kivel próbálja meg pótolni az erőcsatárt. Aki viszont biztosan ott lesz a San Siro gyepén a kezdő sípszó elhangzásakor, az a Milan élő legendája, a csapatkapitány Paolo Maldini.

- A derbik mindig is kiemelt fontosságú meccsek voltak az életemben. Én kifejezetten kedvelem Mourinhót, sajátos, üde színfoltja lett az olasz labdarúgásnak – nyilatkozta a 40 éves klasszis. – Úgy látom, Sevcsenko készen áll! Andrij mindig is remekelt az Inter ellen, remélem, így lesz ez most is. Borriello kiesésével kicsit felborul a taktikánk, de edzőnk ennél nehezebb szituációkat is megoldott már. Egy dolog biztos, fontos teszt lesz számunkra ez a derbi!

A topcsapatok közül a Juventus a Sampdoria vendégeként lép pályára, míg a hétközi zakó után javítani szándékozó Fiorentina a Milan után a Roma skalpját is begyűjtő Genoát fogadja. Apropó Roma! Luciano Spalletti csapata továbbra is nyeretlen a Serie-A idei kiírásában. A tar fejű tréner azonban fogadkozik: immáron a csapatkapitány Francesco Tottival a fedélzeten a farkasok legyőzik az Atalantát!

Serie-A, 5. forduló:

Bologna–Napoli, Catania–Chievo, Fiorentina–Genoa, Lecce–Cagliari, Milan–Inter, Palermo–Reggina, Roma–Atalanta, Sampdoria–Juventus, Torino–Lazio, Udinese–Siena
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását