2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az adatgyűjtés 1990 óta a legveszedelmesebb botrány

Az adatgyűjtési ügy 1990 óta a Magyar Köztársaság legnagyobb és legveszedelmesebb botránya Csapody Miklós szerint. Az MDF-es országgyűlési képviselő a Népszavának pártja tisztújító országos gyűlése előtt adott interjút.
2008. szeptember 27. szombat 06:44 - Hírextra
Csapody szerint a botrány a politikai maffiakapcsolatoktól a korrupción és a gazdasági szféra néhány alakjának tisztázatlan szerepvállalásáig nagyon sok mindenre rávilágít.

A pártjából kizárt egykori politikustársára, Almássy Kornélra utalva azt mondta: külső erők találtak valakit, aki hajlandónak mutatkozott egy botrányos önmegsemmisítő akcióra. Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényére utalva Almássyt (az áruló) Hegedűs István hadnagyhoz hasonlította.

Véleménye szerint "külső-fideszesek" akarták Dávid Ibolyát eltávolítani a párt éléről. Csapody szerint az általa említett külső-fideszesek egy olyan véleményformáló Fidesz-kör, amelynek tagjai elégedetlenek mai helyzetükkel, a pártvezetésre és a közvéleményre gyakorolt hatásukkal, és keresik a hatalomba való visszatérésük megkönnyítésének az útját. Úgy látja, a próbálkozás az MDF lefejezésére egy ilyen "fölöttébb öntevékeny kör munkája lehetett".

Az MDF-es politikus kitért arra is, hogy még az MDF elleni "birtokba vételi" kísérlet előtt többen, köztük maga is azt mondták: ami demokratikus, az nem feltétlen szükséges. Csapody kifejtette: úgy látták, hogy az európai parlamenti választások előtt, továbbá a bizonytalan belpolitikai helyzetben nincs szükség elnökcserére.

Közölte azt is: az MDF politikai törekvései változatlanok, és a jövőben sem tolódnak balra. Mint fogalmazott, ha akarták volna, már rég kormánypárt lehetnének.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását