2024. május 16. - Mózes, Botond

Almássy: beszédes a végeredmény

Az MDF tisztújításának körülményei csökkentik annak esélyét, hogy harmadik erőként lehessen felépíteni egy jobboldali pártot - mondta Almássy Kornél szombaton a párt tisztújító gyűlése után; a képviselő szerint több mint beszédes Dávid Ibolya korábbiaknál
2008. szeptember 27. szombat 20:44 - Hírextra
"Nem is az a szörnyű, hogy Dávid Ibolyát választották meg elnöknek, hanem az a szörnyű, hogy ilyen körülmények között választották meg elnöknek. Ez minden esetre csökkenti annak az esélyeit, hogy lehessen egy harmadik erőként egy jobboldali pártot felépíteni" - mondta az eredményhirdetés utáni sajtótájékoztatóján Almássy Kornél.

"Több mint beszédes", hogy az összes küldöttnek mindössze 54 százaléka szavazott Dávid Ibolyára. Ráadásul néhány "szavazatot" antidemokratikus módon távolítottak el, több budapesti küldött és a kiskunfélegyházi elnök sem tudott voksolni - húzta alá. Az is antidemokratikus, hogy a sajtót kizárták az országos gyűlésről. Ez példátlan a Magyar Demokrata Fórum történetében - tette hozzá.

A tisztújítás körüli problémákat ki kell vizsgálni, ezt követően döntik el, tesznek-e jogi lépéseket - mondta a politikus, megjegyezve, hogy miután ő felvehette a szavazólapját, így vélhetően él a párttagsága. "Én az MDF tagja vagyok még ma is" - mutatott rá Almássy Kornél. "Továbbra is dolgoznom kell a magyar politikai közéletben egy jobboldali, jobbközép pártért. (...) Az, hogy az MDF-ben-e, azt az idő eldönti" - mondta.

A Fidesznek nincs semmi köze ehhez a helyzethez, nagyon nehéz őt személy szerint is összefüggésbe hozni a legnagyobb ellenzéki párttal - hangsúlyozta Almássy Kornél, aki szeptember 13-án jelentette be, hogy visszalép az elnökjelöltségtől. A politikus egy nappal a tisztújítás előtt úgy nyilatkozott: azért döntött a visszalépés mellett, mert a feleségét, illetve az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását