2024. április 29. - Péter

A Pénzügyminisztériummal egyeztet az MHL

A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) közgyűlése pénteken felhatalmazta az elnökséget arra, hogy tárgyaljon Veres János pénzügyminiszterrel és Bánki Erikkel, az Országgyűlés sport és turisztikai bizottságának elnökével 3,1 milliárd forintos adósságának
2008. szeptember 26. péntek 17:47 - Hírextra
Erről Bánki Erik tájékoztatta az MTI-t.Tarsoly Csaba, az MHLL elnöke nem kívánt konkrétumokkal szolgálni."Jó úton haladnak az egyeztetések, két-három héten belül megoldódhat ez az ügy, addig szeretnék türelmet kérni, és nem beszélnék a részletekről" - mondta a sportvezető.

A Profi Liga Kft. által 2001-ben kibocsátott, államilag garantált, a Magyar Fejlesztési Bank által jegyzett kötvények célja az volt, hogy a profi labdarúgóklubok mérsékeljék tőkehiányukat. Az eredeti elképzelések szerint 8,3 milliárd forint lett volna a tőkebevonás mértéke, de ez az összeg csak 3,1 milliárdot ért el.

A Magyar Közlönyben május 23-án jelent meg, hogy a kormány kezességvállalása mellett 5,2 milliárd forint hitelhez juthat az Advertum Kft., amely az összegből törleszti a Profi Liga Kft. 3,1 milliárdos adósságát, 2,1 milliárdot pedig befektet országos médiarendszer kiépítésére.

Bánki pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Veres János egy személyes találkozón megígérte neki: ha az MHLL nem állapodik meg az Advertum ajánlatáról, akkor a kormány átgondolja a helyzetet, és visszavonja azt a kormánygaranciát, amit az Advertum részére biztosított. Bánki szerint, ha - ezt követően - a Liga tárgyal a Pénzügyminisztériummal, és kéri a kormánygaranciát, akkor ezt teljesíteni kell.

A minisztérium közleményben cáfolta, hogy a pénzügyminiszter ilyen ígéretet tett volna.
Az MTI szerette volna megismerni az Advertum Kft. véleményét is, de a társaság nyilatkozási joggal rendelkező képviselője, Klausmann Viktor szóvivő nem volt elérhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását