2023. január 29. - Adél

A fellendülő bányászat és a HIV-fertőzések kapcsolata

Az ausztrál bányászat fellendülése és az ezzel járó magas fizetések is hozzájárultak ahhoz, hogy az elmúlt nyolc évben csaknem ötven százalékkal emelkedett a HIV-fertőzöttek aránya az országban.
2008. szeptember 26. péntek 09:54 - Hírextra
A legutóbbi hivatalos nemzeti statisztika szerint mintegy 10 ezer AIDS-es és 27 ezer HIV-fertőzött ember élt 2007-ben Ausztráliában. A számoknál megdöbbentőbb a növekedés mértéke. Don Baxter, az AIDS Szervezetek Ausztrál Szövetségének vezetője szerint az új fertőzöttek között sok a heteroszexuális férfi, bányászok és üzletemberek.

Nyugat-Ausztráliában, ahol a vasérc és a földgáz exportja dollármilliárdokat hoz, 68 százalékkal emelkedett a HIV-fertőzések száma a heteroszexuális férfiak körében három év alatt - közölte Baxter. A jól fizetett szakemberek szabadságukat Pápua Új-Guineában, Thaiföldön, Kambodzsában és más délkelet-ázsiai országokban töltik, ahol sokszor védekezés nélkül vesznek igénybe szexuális szolgáltatásokat.

"Ezek a fickók nagyon magas bérekért távoli vidékeken dolgoznak, és közvetlen gépek szállítják őket a három-négy órára lévő üdülőhelyekre" - mondta a civil szervezet vezetője, aki egyúttal több nemzeti megelőzési és tájékoztató program indítását sürgette héten tett nyilatkozatában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását